U obnovljenoj maglajskoj galeriji “AB” 13. augusta izložba Jima Marshalla

Jim Marshall, MaglajU obnovljenoj galeriji “AB” u Maglaju, akademske slikarice Admire Bradarić, 13. augusta s početkom u 18:00 sati bit će otvorena izložba fotografija autora Jima Marshalla

Marshall je rođen i odrastao u Škotskoj, a od 1994. godine živi i radi u Bosni i Hercegovini.

Sredinom aprila 2014. godine Jim je formalno pristao na izložbu fotografija u galeriji “AB” Maglaj u augustu mjesecu i to je trebala biti njegova prva izložba van Sarajeva. Ali ono što će uslijediti samo mjesec poslije, niko nije mogao ni pretpostaviti. Galerija se našla pod vodom usljed poplava koje su zahvatile Bosnu i Hercegovinu u maju 2014. Galerija je renovirana, a Marshallova izložba ujedno će biti i ponovno otvaranje ateljea i galerije “AB”.

Sve fotografije na izložbi pod nazivom “2014”. nastale su na prostoru Bosne i Hercegovine tokom 2014. godine i biće prvi put izložene. Između ostalog, Marshall je svojim aparatom zabilježio neke od najvažnijih događaja ove godine. Tako će se moći pogledati fotografije nastale u Jimovim brojnim posjetama poplavljenim područjima i područjima zahvaćenim klizištima tokom maja, juna i jula 2014. gdje je on volonterski dostavljao humanitarnu pomoć.

Za Jima, kako nam je prenijela Bradarić, čast je i privilegija što će učestvovati u ponovnom otvaranju ateljea i galerije AB – Maglaj. Izložba će biti otvorena do 30. augusta.

Od 2011. godine, Marshall je imao šest samostalnih izložbi u Sarajevu, a njegove fotografije govore o konceptu promjene, vremenu i prostoru, prirodi, humoru i kreativnosti

Posted by on 2014-08-10. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login