U Pragu izložba sarajevskih umjetnika

Prag

Prag

Ambasador BiH u Češkoj Nediljko Bilić otvorio je u Pragu izložbu umjetničkih radova Snježane i Dragomira Lužajića iz Sarajeva, pod nazivom “Putevi vina”.

Bilić je prilikom jučerašnjeg otvaranja izložbe zahvalio autorima jer svojim radovima doprinose predstavljanju kulture i umjetnosti BiH u Češkoj, saopšteno je iz Ministarstva inostranih poslova BiH.

Izložbi su, osim diplomata iz BiH, prisustvovale i diplomate iz Srbije, Hrvatske, Slovenije i drugih država, te zvanice iz brojnih čeških institucija i organizacija.

Snježana i Dragomir Lužajić žive u Češkoj, gdje su došli iz Sarajeva 1992. godine. Iza sebe imaju 20 samostalnih izložbi u BiH i svijetu.

Na njihovim radovima predstavljeni su motivi iz Dalmacije, preko Mostara i Sarajeva do Moravske u Češkoj, a među njima su i motivi mostarskog mosta, starog rimskog mosta sa periferije Sarajeva, sarajevski Stari grad i drugi.

Izložba Lužajića otvorena je u Muzeju Karlova Mosta u Pragu.

Posted by on 2013-02-13. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login