U Rudom prvi sajam domaćih proizvoda

Rudo, sajamNa prvom sajmu domaćih proizvoda “Rudo 2015“ na 38 štandova izloženi su proizvodi 110 izlagača iz 14 općina regije Drina-Tara.

Sajam je organiziran kao podrška razvoju preduzetništva i poljoprivrede temeljenih na domaćoj proizvodnji u općini Rudo i Drina-Tara regiji.

Rudo je jedna od općina koja je uključena u SWG-ov projekt: „Pristup baziran na razvoju teritorije na zapadnom balkanu – druga faza“, koji je finansiran od Evropske unije, a putem kojeg je formirana Drina-Tara regija, koja okuplja 14 općina: Višegrad, Goražde, Srebrenica, Bratunac, Milići, Užice, Čajetina, Ljubovija, Bajina Bašta, Prijepolje, Bijelo Polje, Pljevlja, Priboj i Rudo.

Sajam je otvorio načelnik Općine Rudo Rato Rajak, a tokom ove dvodnevne manifestacije bit će organizirano takmičenje u pravljenju domaćih sitnih kolača, takmičenje za učenike osnovnih škola u likovnim radovima o temi ovog sajma, modna revija te izložba modela kućne radinosti.

Sajam, kako ističu organizatori, predstavlja rijedak primjer samoorganizovanja različitih aktera i jednoj zajednici da bi se pomoglo u revitalizaciji njene privrede i okuplja predstavnike preduzetnika, javnih ustanova , lokalnih vlasti i NVO (SZTR „Neven“, Zadruge Uvac, udruženja “Medovina“ i „Malina“, JU za turizam i sport i Centra za odgovornu demokratiju COD Luna).

Posted by on 2015-02-27. Filed under Rudo, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login