U Sarajevu promocija Fondacije za muzičku umjetnost

Sarajevo

Sarajevo

U Sarajevu će danas biti promovirana Fondacija za Muzičke umjetnosti (Music Arts Foundation) čiji je osnovni clj podrška razvoju muzičkih umjetnosti u Bosni i Hercegovini, prije svega klasične muzike.

Svoju misiju Fondacija će ostvarivati putem podrške profesionalnim orkestrima, organizacijom koncerata i festivala klasične muzike, podrškom razvoju mladih talentiranih muzičara osiguranjem njihovog usavršavanja na najprestižnijim evropskim školama i akademijama.

Fondacija za muzičke umjetnosti će sarađivati s uspješnim kompanijama iz Bosne i Hercegovine i inozemstva, koje dio svoje društvene odgovornosti realiziraju putem podrške institucijama i organizacijama iz oblasi klasične muzike. Fondacija će nastojati da u krug svojih prijatelja uključi i poznate filharmonijske orkestre i umjetnke iz cijeloga svijeta te slične fondacije.

Predsjednik Fondacije muzičkih umjetnosti je Ninoslav Verber, prof. violine, a članovi upravnog odbora su: Josip Muselimović, predsjednik Matice Hrvatske u BiH i čelni čovjek kulturne manifestacije Mostarsko proljeće, Milorad Buco Kenjalović, redovni prof. Muzičke akademije u Banjoj Luci, i televizijski reditelj i producent Mensur Čolaković.

Posted by on 2011-10-04. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login