U Sarajevu se gradi novi multipleks kino-centar

multipleksAustrijska investitorska grupa IPD/Karimpol, koja gradi shopping centar Airport Center Sarajevo (ACS) preko puta bivšeg Olimpijskog sela u Sarajevu, izgradit će i kino-centar na krovu ovog šoping centra.

Multipleks kino-centar će zauzimati 3.000 metara kvadratnih prostora i imat će sedam do devet dvorana, saopćeno je iz austrijske investitorske grupe.

Glasnogovornik IPD-a Franza P. Kusa je kazao da ova grupa trenutno pregovara s dva potencijalna operatera budućeg multipleks kino-centra.

Predstavnik investitorske grupe Michael Bock istakao je da je 60 posto prodajnih površina ACS-a već iznajmljeno.

Već nam se pridružila četiri modna branda španske grupe “Inditex” koji će otvoriti svoje prodavnice u Airport Centru Sarajevo a radi se o velikim međunarodnim i nacionalnim brendovima: Zara, Bershka, Stradivarius i Pull&Bear, kazao je Bock.

Od modnih kuća pridružit će im se još “New Yorker” (Njemačka) i “Oviesse” (Italija), zatim supermarket “Delhaize” (Belgija) i “Sport Life” (BiH).

Početak izgradnje ACS-a planiran je početkom 2012. godine, a otvorenje 2013. godine.

Posted by on 2011-12-13. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login