U Sarajevu trčan Olimpijski polumaraton

Sarajevo, Olimpijski polumaratonDarko Živanović i prošlogodišnja pobjednica Ana Subotić iz Srbije pobjednici su petog Sarajevo Olimpija polumaratona koji je danas održan u Sarajevu. Prošlogodišnji pobjednik Laslo Tot osvojio je drugo mjesto, dok je treće mjesto zauzeo Tamas Nagy iz Mađarske. U ženskoj konkurenciji drugoplasirana je takmičarka iz Crne Gore Slađana Perunović, a treće mjesto osvojila je Zita Kacser iz Mađarske. Najuspješniji bh. takmičari bili su Darko Bjeljarević (AK Doboj) i Jasmin Štitkovac (AK Sarajevo) osvajanjem četvrtog i petog mjesta, a  najuspješnija bh. takmičarka Vildana Gavranović (AK Borac) osvojila je četvrto mjesto.

Ovim događajem, koji je okupio blizu 400 takmičara i takmičarki iz više od 20 zemalja, Udruženje Marathon Sarajevo obilježilo je Međunarodni dan bez automobila. Ukupni nagradni fond iznosio je 1.400 eura, dok je Centru za kreativno odrastanje uručena donacija od 4.000 KM.

Udruženje Marathon Sarajevo još jednom je doprinijelo razvijanju pozitivnog imidža glavnog grada BiH kao sportske i turističke destinacije i  doprinijelo razvijanju ekološke svijesti i korisnosti bavljenja sportom u prevenciji raznih oboljenja, posebno dijabetesa. Dugoročni cilj Udruženja jeste organizacija prvog maratona u Sarajevu, po uzoru na evropske i svjetske metropole.

Posted by on 2011-09-18. Filed under Bosna i Hercegovina. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login