U srijedu manifestacija “Posuški Kamendani”

Posuški KamendaniU organizaciji Turističke zajednice Zapadnohercegovačkog kantona (ZHK) u Posušju se prvi put organizira jedinstvena manifestacija pod nazivom “Posuški Kamendani“.

Cilj ove manifestacije, koja počinje u srijedu, 10. augusta, je predstavljanje odnosa hercegovačkog čovjeka prema kamenu, kao prirodnome materijalu i suživotu s njim.

U tri dana, koliko će trajati “Kamendani”, a u sklopu manifestacije “Posuško ljeto”, na programu će biti praktične radionice, izložbe profesionalnih i amaterskih izložaka – radova od kamena među kojima je i onih kiparske kolonije “Visoka Glavica”, te izložba slika pod nazivom “Kamen na slici”.

Također će biti prikazan dokumentarni film “Plamen prži kamen”.

Autor i idejni začetnik ovoga projekta je Branko Bago iz posuškog ureda turističke zajednice.

Koordinator projekta Ante Marić je izjavio kako se očekuje velika posjeta ljudi u Posušje jer se radi o jedinstvenoj manifestaciji koja će obuhvatiti i neke druge stare narodne hercegovačke običaje kao turnir u “šijavici”, a u programu će nastupiti i kulturno-umjetnička društva.

“Do sada imamo minimalan broj prijavljeni amaterskih i profesionalnih umjetnika ali očekujemo i više njih jer prijave traju do devetog ovoga mjeseca”, kazao je Marić, dodajući da su svi dobrodošli na ovu jedinstvenu manifestaciju.

Posted by on 2011-08-07. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login