U subotu 5. Međunarodni skokovi s vodopada u Jajcu

Sportsko-turistička manifestacija “5. Međunarodni skokovi s vodopada u Jajcu” održat će se u subotu, 17. augusta, u organizaciji Javne ustanove “Agencija za kulturno-historijsku i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca” i uz generalno pokroviteljstvo Općine Jajce.

Jajce, skokovi

Manifestacija iz godine u godinu prerasta u značajan sportsko-turistički događaj u regiji, a svoje učestvovanje najavili su najuspješniji skakači iz Bosne i Hercegovine i regije, pa će tako na skokovima nastupiti i istaknuta High Diving skakačica iz Sjedinjenih Američkih Država Laura Rosse.

Početak skokova planiran je u 17 sati, kada će više od 20 skakača tradicionalnim skokom “Lasta” obilježiti vrhunac vrlo uspješne turističke sezone u gradu Jajcu, a ulaz za sve posjetitelje je besplatan.

Organizacijski odbor “5. Međunarodnih skokova s vodopada u Jajcu” donio je Odluku o propozicijama ovogodišnjih skokova u takmičarskom dijelu, pa će se tako skokovi izvoditi isključivo na glavu, a pravo takmičenja imaju punoljetne, odnosno maloljetne osobe uz pisanu saglasnost roditelja. Svi takmičari će prije skokova obaviti liječnički pregled radi utvrđivanja psiho-fizičke spremnosti.

Takmičari koji prođu navedeni pregled potpisat će Izjavu za skakanje s vodopada na vlastitu odgovornost.

Skakači će se takmičiti u dvije serije skokova u stilu Lasta,a Organizacijski odbor zadržava pravo odabira učesnika na skokovima. Najbolje ocijenjena tri skoka bit će nagrađeni peharom, a nagrađen će biti i najbolje izveden skok u Slobodnom stilu.

Nakon održanih Skokova, u središtu grada održat će se koncert jedne od najznačajnijih rock grupa na našim prostorima Divljih jagoda uz nastup predgrupe Lazy band, saopćeno je organizator.

Posted by on 2019-08-15. Filed under Jajce, Kultura, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login