U toku pretresi u Upravi za igre na sreću

policija, RSPolicija RS-a nastavila je danas akciju “Kubikus” usmjerenu na otkrivanje organizirane kriminalne grupe koja se bavila nelegalnim priređivanjem igara na sreću u RS-u i u toku su pretresi u Upravi za igre na sreću, potrvrdila je Feni portparolka MUPRS-a Mirna Šoja.

Jučer je, nakon saslušanja u Specijalnom tužilaštvu RS-a u Banjoj Luci predloženo je određivanje pritvora za Darija Brkića, vlasnika kafe-kazina “Kajak” u Banjoj Luci.

Saslušavani su i ostali uhapšeni: Naum Golić, Petar Lekić, Zoran Dragićević, Željko Botia, Duško Savić, Milivoj Dragičević, Velibor Milošević i Milijan Ivankvić.

Tokom akcije kodnog naziva “Kubikus”, koja je provedena u srijedu u 16 općina RS-a, prilikom koje je pretreseno 39 lokacija, oduzeto oko 270.000 KM gotovog novca, pet skupocjenih vozila vrijednosti oko 400.000 KM i više stotina računara.

Posted by on 2011-12-09. Filed under Crna Hronika. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login