U tridesetima se morate zadovoljiti prosjekom

brak

brak

Ako imate više od trideset i još uvijek tražite princa na bijelom konju, moramo vas razočarati jer to se vrlo vjerovatno više neće dogoditi. Vrijeme je da snizite kriterije i potražite prosjek.

Ovu poražavajuću i neugodnu, ali ujedno i realnu činjenicu u svojoj je knjizi “Marry Him: The Case For Setting For Mr. Good Enoug” izložila Lori Gottlieb i time zaradila oštre napade javnosti te digla prašinu zbog ideja koje u njoj propagira.

Ako ste odmalena vjerovali u Savršenog i svim se silama trudile prepoznati ga u masi muškaraca koji vas okružuju, vrijeme je da prestanete i naučite se zadovoljiti onim čime imate u blizini. Jer ako vam to nije uspjelo u dvadesetima, neće ni u tridesetima.

Lori Gottlieb, autorica kontraverzne knjige smatra da žene trebaju tražiti savršenog muškarca u dvadesetima ili u protivnom riskiraju da ostanu same u trećoj deceniji.

Ova četrdesetogodišnja samohrana majka pišući svoju knjigu nije imala nikakve zle namjere, već je samo željela obrabriti žene u tim godinama da se zadovolje prosječnim i društveno prihvatljivim muškarcem.

I sama je priznala kako ponekad žali što se nije “skrasila” sa jednim od običnih i normalnih muškaraca koje je odbijala dok je čekala “princa na bijelom konju” , a krivce za to nalazi u brojnim ljubavnim filmovima i romanima koji usmjeravaju žene u krivom smjeru stvarajući neprihvatljive “mitove”.

“Dok odrastamo, mi idealizujemo brak. Mislim da bismo bile sretnije da to ne radimo te da se suočimo sa pojmom braka i muškarca. Ostavljamo prosječne muškarce da bi pronašle savršenog, iako nam niko ne garantuje da će nas on kao takav usrećiti”.

dm / bih-x.info

Posted by on 2010-03-14. Filed under Magazin. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login