U UN nije poslata lista organizacija iz BiH koje se dovode u vezu sa terorizmom

Sadik Ahmetović

Sadik Ahmetović

Ministar sigornosti BiH Sadik Ahmetović izjavio je da iz ovog ministarstva u Vijeća bezbjednosti UN nije poslata nikakva lista sa 45 organizacija iz BiH koje se dovode u vezu sa terorizmom.”Tačno je da se u poslatom dokumentu navodi da Tužilaštvo BiH raspolaže informacijom Grupe Vijeća ministara za borbu protiv terorizma koja sadrži spisak 45 organizacija koje se povezuju sa terorističkim aktivnostima u BiH, što je proizvelo problem koji sada treba da se razjasni”, naveo je Ahmetović.

Ahmetović je istakao da se objavljivanjem u javnosti naziva nekih od tih organizacija koje, kako je rekao, nemaju nikakve veze sa terorizmom, njima na neargumentovan način stvara hipoteka, te da skoro nijedna agencija za provođenje zakona u BiH u operativnim istraživanjima nije tretirala organizacije čija su se imena pojavila u javnosti.

“Zbog tih organizacija treba razjasniti cijelu situaciju i o toj listi se svi trebaju izjasniti. Poslao sam zahtjev ovoj Grupi Vijeća ministara BiH za da se izjasni o njoj i očekujem njihov odgovor do kraja sedmice”, rekao je Ahmetović, izrazivši uvjerenje da će cijela medijska afera ubrzo razjasniti.

Posted by on 2010-03-16. Filed under Bosna i Hercegovina. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login