Udruženja poljoprivrednika iz FBiH organizovalo proteste i blokade

poljoprivrednici, FBiH, blokadaSeljački savez FBiH u koordinaciji s federalnim i županijskih poljoprivrednim udruženjima organizirao je danas u 10 sati  blokadu graničnih prijelaza Orašje, Izačić, Kamensko i Doljani kao i prosvjed ispred zgrade Vlade FBiH u Sarajevu.

Po riječima predsjednika Seljačkog saveza FBiH Dragana Pavlovića, poljoprivrednici žele upozoriti na katastrofalno stanje u kojem se nalaze, a koje, kako je kazao, nikada u samostalnoj BiH nije bilo gore, te još jednom od Vlade FBiH i resornog ministarstva zatražiti žurno ispunjenje svojih zahtjeva.

“Blokade smo organizirali zbog neisplate obveza iz 2010. godine, donošenja, po našem mišljenju, skandaloznog i kriminalnog utroška sredstava ‘Poticaj za poljoprivrednike s kriterijima raspodjele za 2011. godinu’, te zbog nedonošenja zaštitne cijene otkupa žita”, kazao je Pavlović. Po njegovim riječima, blokade graničnih prijelaza su trajnog karaktera, odnosno granični prijelazi će biti blokirani sve dok Vlada FBiH ne ispuni navedene zahtjeve.

Pavlović je dodao kako će predstavnici Seljačkog saveza FBiH uskoro održati sastanak s predstavnicima Vlade FBiH i resornog ministarstva o rješavanju problema poljoprivrednika.

“Mi ne udaramo na federalni proračun, već smatramo da se sredstva od 54 milijuna maraka namijenjena za poticaj moraju pravilo rasporediti”, istaknuo je Pavlović.

Posted by on 2011-08-08. Filed under Bosna i Hercegovina, Izdvojeno. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login