Udruženje “Obrazovanje gradi BiH” organizira ljetovanje na Boračkom jezeru

Boračko jezeroUdruženje „Obrazovanje gradi BiH“ i ove, jedanaeste godine, realizuje ljetovanje na Boračkom jezeru, u saradnji s Odredom izviđača „Neretva“ Konjic te je jutros iz Sarajeva, Fojnice i Vareša krenulo 100 učesnika prve smjene koju sačinjavaju članovi Udruženja „Obrazovanje gradi BiH“, Udruženja Oaza, Zavoda Drin Fojnica, Odreda izviđača „Zvijezda“ Vareš, Crvenog križa/krsta Općine Novo Sarajevo i Odreda „Neretva“ Konjic.

Oni će na ljetovanju boraviti od 08. do 15. jula.

Druga smjena na Boračkom jezeru boravit će u periodu od 15.07 do 22. jula, a nju će sačinjavati članovi Udruženja „Obrazovanje gradi BiH“, izviđači Odreda „Zvijezda“ Vareš i „Neretva“ Konjic, članovi ORI „Budi mi prijatelj“ Visoko, Centra „Duga“ Travnik i Udruženja „Mala sirena“, kao i volonteri CK Općine Novo Sarajevo i grupa djece sa područja Općine Vareš.

Zahvaljujući sopstvenim aktivnostima, kao i mnogobrojnim donatorima, osigurano je ljetovanje za 233-oje djece i mladih bez jednog ili oba roditelja, invalidne, talentovane i djece romske nacionalne manjine, djece i mladih sa posebnim potrebama kao i onih u socijalnoj potrebi, saopćeno je iz Udruženja “Obrazovanje gradi BiH“.

Ljetovanje ima i edukativni karakter, tako da će se u obje smjene održati razne radionice, sportska i takmičenja ljepote.

Na prigodan način, Dan sjećanja na genocid u Srebrenici – 11. juli, bit će posvećen srebreničkim žrtvama.

Raznovrsnim aktivnosti tokom ljetovanja kod učesnika doprinosimo razvijanju prijateljstva, smisla za kolektivni život i rad, vjerskoj i etničkoj toleranciji, pozitivnim moralnim osobinama i stjecanju novih poznanstava, korisnih znanja i vještina, i jačanju ugleda Udruženja u BiH i inozemstvu, navode iz Udruženja “Obrazovanje gradi BiH”.

Posted by on 2014-07-08. Filed under Fojnica, Konjic, Vareš, Vijesti iz BH gradova, Visoko. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login