UG “Čuvari Ozrena i regije”: Naša djeca su naš nalogodavac u borbi za biološki opstanak

Udruženje građana “Čuvari Ozrena i regije” izdalo je saopštenje za javnost nakon održane javne tribine i premijernog prikazivanja filma “Bitka za Ozren – bitka za život”.

Čuvari Ozrena, foto Ajdin Kamber
Čuvari Ozrena, Tribina, foto Ajdin Kamber

Ozrenska regija je postala atraktivna rudarskoj kompaniji Lykos Balkans koja želi na ovom području da eksploatiše takozvane kritične mineralne sirovine. Građani i građanke ozrenske regije ujedinili se u borbi za spas njihovih zajedničkih prirodnih dobara.

Saopštenje za javnost:

Zahvaljujemo se svim našim dragim gostima, koji su prisustvovali premijernom prikazivanju našeg filma “Bitka za Ozren – bitka za život” I dio, kao i stručnoj tribini gdje su predavači bili uvažena imena, sama esencija najveće pameti Balkana i šire (svjetski priznati prof. i dr.)

O njihovim djelima govore njihove impozantne biografije. Posebno zadovoljstvo je bilo vidjeti vjerske predstavnike svih naroda (Hrvata, Bošnjaka, Srba i Jevreja) da sjede rame uz rame ispred svog naroda odlučni da svi zajedno branimo i odbranimo našu zemlju, prošlost i budućnost svih naroda ove regije.

akođe, velika zahvala ide svim udruženjima iz cijele regije, organizacijama i grupama koje su svojim prisustvom potvrdili da smo na pravom putu, gdje se brišu sve razlike, a svi zajedno u jednom stroju branimo biološki opstanak.

Nažalost, niko sa druge strane nije prisustvovao mada su svi uredno i na vrijeme obaviješteni, pa u narednim danima “Čuvari Ozrena i regije” će aktivno učestvovati u organizaciji TV duela na nacionalnim frekvencijama, u direktnom prenosu, da cijela nacija vidi ukrštena mišljenja.

Takođe ćemo na taj tv duel pozvati i sve načelnike i gradonačelnike, koji dugo vremena “pljuju” svoje sugrađane, koji se bore za čistu životnu sredinu, a što naš Ustav i EU konvencije garantuju.

Naša djeca su naš nalogodavac, zato energija koja se osjetila na našoj tribini je ogromna i jasno govori ko će na kraju biti pobjednik…

To što prije shvatite to bolje za sve nas…

Posted by on 2024-02-02. Filed under Doboj, Ekologija, Gračanica, Magazin, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login