Uhapšeno pet narkodilera i oduzeto više od 11 kg droge

droga, policijaPripadnici Centra javne bezbjednosti (CJB) Trebinje uhapsili su jutros na području Gacka pet osoba i oduzeli više od jedanaest kilograma skanka, tržišne vrijednosti 27.000 KM, rekao je zamjenik načelnika ovdašnjeg CJB Dragan Nosović.

Prema njegovim riječima, četvorica uhapšenih su iz Kiseljaka, državljani BiH, a jedan je iz Herceg Novog, državljanin Crne Gore.

Nosović je na vanrednoj konferenciji za novinare u Trebinju rekao da je policija na ulazu u Gacko, iz pravca Bileće, na lokalitetu Voćnjak, jutros u 5.45, zaustavila vozilo marke “Audi A4” bosanskohercegovačkig registarskih oznaka, kojim je upravljalo lice sa inicijalima O.D. iz Kiseljaka.

S njim u vozilu bili su i lica P.S., takođe iz Kiseljaka, i G.D. iz Herceg Novog. Pretresom automobila nađeno je oko 11 kilograma i 200 grama droge, tržišne vrijednosti oko 27.000 KM.

“Prilikom zaustavljanja vozila, O.D. je pokušao pobjeći sa automobilom i time ugrozio bezbjednost policije, a bjekstvo je spriječeno upotrebom sredstava prinude”, objasnio je zamjenik načelnika CJB Trebinje.

Policija je uhapsila i lice sa inicijalima B.M. iz Kiseljaka, koji je upravljao vozilom marke “Golf 2”, a koji se kretao ispred “Audija”, i osobu sa inicijalma H.S. koji se nalazio na mjestu suvozača.

Uhapšeni će nakon kriminalističke obrade biti predati nadležnom tužilaštvu, a O.B. će se teretiti i za napad na službeno lice prilikom obavljanja službene dužnosti.

Jutrošnju akciju su nakon niza operativnih saznanja proveli pripadnici Jedinice za podršku i Sektora kriminalističke policije CJB Trebinje, kao i Policijske stanice Gacko.

U okviru akcije “Mreža” od početka godina u Hercegovini je oduzeto više od 63 kilograma skanka i procesuirana 42 lica, od čega se 31 tereti za organizovani kriminal.

Srna nezvanično saznaje da su uhapšeni Danijel Oroz (31), Stipe Pravdić (33), Mahir Babaluk (26) i Samir Hasanhodžić (29) iz Kiseljaka, te Dragan Gajić (24) iz Herceg Novog.

Posted by on 2011-08-20. Filed under Bileća, Crna Hronika, Gacko, Kiseljak, Trebinje, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login