Ulaganja u turizam na Fočanski način: Putarina za šumsku stazu skuplja nego za autoput

rafting Tara

rafting Tara

Izgradnja puta desnom obalom Tare bez prelaska na crnogorsku stranu, investicija je koju su turistički radnici u rafting kampovima iščekivali godinama.

Ove godine su dobili put, ali u ne baš luksuznom pakovanju. Put je, ustvari, samo prosječen, nema ni čestitog makadama, a asfalt je tek pusta želja. Ipak, lokalne vlasti su na ulazu postavile rampu i – naplatnu kućicu.

Korištenje puta se naplaćuje 2 eura po osobi, što je 16 eura za mini kombi koji obično prevozi turiste raftingaše. Turistički radnici napominju da je to skuplje nego putarina na nekim dionicama autoputeva u BiH.

– Niko od nas ne vozi turiste tim putem, kojim, ustvari, bezbjedno mogu proći jedino džipovi, i to ako je lijepo vrijeme. Sramota je šta rade! Naplaćuju put u koji nisu uložili ni marke, jer to ustvari i nije put, nego samo trasa koju im je vojska probila besplatno. Jedino ulaganje za opštinu je bilo postavljanje naplatne kućice – kaže za Srpskainfo menadžer jednog od rafting kampova.

Ime, ipak, ne otkriva, jer ne želi da se zamjeri lokalnim moćnicima, kako mu ne bi usred sezone pokvarili biznis.

Posted by on 2018-06-10. Filed under Foča, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login