Univerzitet u Sarajevu Promovisano 12 doktora nauka

UniverzitetU Rektoratu Univerziteta u Sarajevu je promovisano 12 doktora iz tehničkih, farmaceutskih, bioloških, poljoprivrednih, književno-historijskih i medicinskih nauka.

Na čast doktora nauka promovirani su magistri: Suvada Jusić, Amra Serdarević, Slobodanka Ključanin, Lemija Chabbouh-Akšamija, Jasmina Đeđibegović, Mirzeta Kašić-Lelo, Rajko Trpić, Edina Hajdarević, Enver Karahmet, Anisa Avdagić, Fatima Gavrankapetanović-Smailbegović i Ejub Bašić.

Rektor Univerziteta u Sarajevu i promotor prof.dr. Faruk Čaklovica kazao je da promocija doktora nauka predstavlja veliku čast Univerzitetu u Sarajevu koji dokazuje da je oslonac mira  i prosperiteta bh. društva, čemu će nove generacije doktoranata dati poticaj.

Čaklovica je istakao da su doktori nauka danas potrebni bh.institucijama, u projektima izgradnje naučnoistraživačkih kapaciteta te da njihovo prisustvo predstavlja faktor stabilnosti bh. društva u cjelini.

Do sada je Univerzitet u Sarajevu promovirao 2.609 doktora nauka iz 44 naučne oblasti.

Posted by on 2012-04-27. Filed under Sarajevo, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login