Urban, Hladno pivo i TBF na West Herzegowina Festu

West Herzegowina Fest

West Herzegowina Fest

Jubilarni deseti po redu West Herzegowina Fest održat će se od 02. do 04. augusta 2012. u Širokom Brijegu.

West Herzegowina Fest je u svojih devet godina postojanja postao najznačajnija kulturna manifestacija za mlade u regiji, prerastao je u međunarodni festival, postao je najposjećenija manifestacija u regiji, gdje u tri dana trajanja festival okupi više od 10.000 posjetitelja, među kojima i na stotine kampera, koji tri dana kampiraju u sklopu festivala.

Program festivala čine prijavljeni radovi iz tri kategorije – amaterski filmovi, kratke priče i demo bendovi. Ove godine su na festival prijavljena 53 amaterska filma, 112 kratkih priča i 60 demo bendova. Osim prijavljenih radova, festival će imati i revijalni karakter, biti će prikazani svi dosadašnji pobjednički amaterski filmovi, pobjedničke kratke priče će biti štampane u posebnom izdanju Fanzina te će nastupiti svi dosadašnji pobjednički demo bendovi, među kojima su Zoster, Andrija, Berette, Siledžije, Gorana Nikolić te Quartet Moderato Cantabile. Za kraj svake festivalske večeri, kao specijalni gosti nastupit će Damir Urban & 4, TBF i Hladno Pivo.

U organizaciji “Točke”, udruženja za promociju vizualne kulture, u sklopu i pod pokroviteljstvom WHF-a održat će se multimedijalni performans. Naoružana svim potrebnim sredstvima, ekipa od šest mladih umjetnika, koje uz ostalo veže i školovanje na Akademiji likovnih umjetosti u Širokom Brijegu, pokušat će svojim kreativnim djelovanjem dodati još poneku boju u bogatom festivalskom spektru, tako da on dodatno dobije na težini i postane još jedinstveniji. Svi oni koji vole i cijene umjetnost u bilo kojem njenom pojavnom obliku, bit će u prilici da se na mjestu događaja osvjedoče koliko je zahtjevan stvaralački proces, a pogotovo kad je spontan i izložen pogledima kritike od početka do kraja.

Posted by on 2012-07-24. Filed under Film & Muzika, Magazin, Široki Brijeg, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login