Uskoro takmičenje u skokovima sa vodopada u Jajcu

Jajce, vodopad, skokoviU Jajcu će devetog avgusta biti održano takmičenje u skokovima sa poznatog vodopada, simbola Jajca i Bosne i Hercegovine.

“Postoji veliko interesovanje skakača iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore i Slovenije za učestvovanje na takmičenju. Listo Lorens popularni šampion iz Mostara lično je potvrdio učešće na ovim 1. takmičarskim skokovima u Jajcu. Sve skakače će ocjenjivati stručni žiri, te će dobiti nagrade”, ističe predsjednik Organizacionog odbora Huso Hadžić.

Veličanstveni vodopad u centru grada je simbol Bosne i Hercegovine i Jajca kao turističke destinacije. Vodopad čini Jajce drugačijim od svih gradova u svijetu. To je jedini grad u svijetu koji ima vodopad u centru grada. Posljednja sedrena kaskada rijeke Plive je i ujedno najljepša njena kaskada. Tu se rijeka Pliva ulijeva u Vrbas i čini veličanstveni 22 metra visok vodopad.
Prije rekonstrukcije vodopada bilo je jako riskantno za skakače, zbog toga što je jedino moguće mjesto sa siguran pad u vodu bilo svega veličine dva do tri  m2  i rijetki su bili skakači sa ovog bh dragulja.

Posted by on 2014-07-28. Filed under Jajce, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login