Uspostavljena redovna avionska linija Sarajevo – Kuvajt

aerodrom, SarajevoRedovna avionska linija između Kuvajta i Sarajeva počinje danas nakon što je jučer iz Kuvajta do Sarajeva obavljen promotivni let s poslovnim ljudima iz Kuvajta i drugim uglednim gostima iz ove zemlje, izjavio je danas Feni incijator ove ideje, bivši ambasador BiH u Kuvajtu Jasin Ravašde.

Radi se o direktnoj avionskoj liniji kojom se BiH ne povezuje samo s Kuvajtom, nego i zemljama Perzijskog zaliva kao i Bliskim istokom u cjelini.

Osim što će povezivati poslovne ljude, navodi Ravašde, ova linija će omogućavati dolazak turista iz regiona Perzijskog zaliva i Bliskog istoka u BiH.

Linija će u ljetnom periodu operirati dva puta sedmično, a u ostatku godine jednom sedmično. Liniju će voditi privatna aviokompanija iz Kuvajta.

Ravašde naglašava da je ovo prva linija iz zemalja bivše Jugoslavije s regionom Bliskog istoka, što znači i povezivanje ove regije s Bliskim istokom. Tako će putnici iz zemalja bivše Jugoslavije dolaziti u Sarajevo da bi putovali na Bliski istok, umjesto da lete preko Istanbula, Beča, Frankfurta i drugih gradova.

Posted by on 2012-06-26. Filed under Ekonomija. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login