Uvjerljiva pobjeda Shiffrin u slalomu

Mikaela Shiffrin

Mikaela Shiffrin

Amerikanka Mikaela Shiffrin pobjednica je slaloma za Svjetski kup u Aareu.
Aktualna svjetska prvakinja i vodeća u ukupnom redoslijedu u ovoj disciplini ostvarila je čak 1,41 sekundu bolje vrijeme od drugoplasirane Slovakinje Veronike Velez Zuzulove, te 2,15 sekundi od treće Čehinje Šarke Strachove.

Za Shiffrin je ovo četvrta pobjeda u slalomu u Svjetskom kupu ove sezone kojom je stigla nadomak osvajanja trećeg uzastopnog malog kristalnog globusa u ovoj disciplini. Uoči posljednje utrke sezone, koja je na programu za sedam dana u Meribelu Shiffrin ima 90 bodova više od druge Šveđanke Fride Hansdotter, a 190 od treće Slovenke Tine Maze.

Maze, koja je u Aareu nastupila s trbušnom virozom, nakon 20. mjesta u veleslalomu u petak, u subotnjem je slalomu zauzela 16. mjesto i tako propustila priliku vratiti se na vrh ukupnog redoslijeda Svjetskog kupa.

Uoči posljednje četiri utrke u Meribelu vodeća je Austrijanka Anna Fenninger sa 1.341 bodom, 30 manje ima druga Maze, dok je Shiffrin treća sa 900 bodova.

Posted by on 2015-03-14. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login