Večeras u 21 sat na Stade de Franceu Zmajevi protiv Galskih pijetlova

reprezentacija, BiHBez nervoze, ali oprezno, na posljednju stanicu regularnog dijela kvalifikacija – Pariz otputovala je naša nogometna reprezentacija. Na korak smo od ostvarenja sna, ali prepreka je velika Francuska. Hladne glave i bez euforije, Zmajevi idu na Stade de France po čudo.

Uvjerljivom pobjedom nad reprezentacijom Luksemburga, bh. selekcija je osigurala dodatne kvalifikacije, a eventualnim trijumfom u meču protiv Francuza našoj ekipi bio bi osiguran direktan plasman na Euro 2012. Trenutno, u Grupi D prva na tabeli je Francuska sa 20 bodova, slijedi BiH sa 19 bodova, te selekcije Rumunije i Bjelorusije sa po 13 bodova, Albanija sa 8 i Luksemburg sa 4 boda.

U Parizu se, kako je ovih dana najavljivano, očekuje veliki broj navijača koji će bodriti reprezentaciju BiH. Navijačka grupa BH Fanaticosi pozvala je danas svoje članove, ali i sve ostale bh. navijače da se ovog utorka u Parizu u 14:00 sati okupe na trgu Porte de Pantin, uz apel da ne koriste pirotehnička sredstva, posebno ne na stadionu, na kojem će našu selekciju bodriti samo navijačkim pjesmama.

Oko 100 građana sa područja Srebrenika i Gradačca krenulo do Pariza kako bi s hiljadama drugih građana iz naše zemlje i dijaspore podržali našu nogometnu reprezentaciju u odsudnoj utakmici protiv Francuske. Otišli su uvjereni da će ih Zmajevi“ ponovno obradovati. Jer, kako mi volimo njih tako i oni svojim zalaganjem i rezultatima na najbolji način pokazuju koliko vole svoju domovinu Bosnu i Hercegovinu, poruka je koja je pratila sinoćnji ispraćaj iz Srebrenika navijača prema prijelazu Orašje i nastavku puta do Francuske.

Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušić na pres-konferenciji u Parizu nije želio otkriti imena igrača koji će početi utakmicu. Igrači ne znaju ko će igrati, a ne želim da sastav saznaju iz francuskih novina. Mogu reći da će prva postava biti slična onoj iz meča s Bjelorusijom. Hasagić će biti na golu jer mi je rekao da je spreman, kazao je Sušić. Još jednom je naglasio da je Francuska apsolutni favorit, uprkos neigranju nekoliko standardnih reprezentativaca.

Susret Francuska – BiH igra se na “Stade de Franceu” u 21 sat.

Posted by on 2011-10-11. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login