Velika Britanija ima novog "Fritzl-a"

zatvor- ilustracija

zatvor- ilustracija

U Velikoj Britaniji pojavio se novi šokantan slučaj, koji neodoljivo podsjeća na onaj austrijskog monstruma Josefa Fritzla. Radi se o 35 godina dugom incestuoznom teroru oca nad svojom obitelji, odnosno kćerima.

Nakon 35 godina neprestanog silovanja svojih kćerki, 56-godišnji otac završio je doživotno iza rešetaka, a za opći skandal, koji je izbio oko slučaja, vlasti su preuzele „kolektivnu krivnju“, na osnovu koje nitko ne može ostati bez posla, ili odgovarati za propuste.

Identitet oca i zlostavljanih kćerki nije objavljen, ali pregršt šokantnih podataka, zato jest.

Obitelj iz Sheffielda, tokom navedenih 35 godina, posjetilo je više od 100 socijalnih radnika iz čak 28 različitih agencija.

Nitko od vojske socijalnih radnika, nije se usudio „staviti glavu na panj“ oko tog slučaja, u strahu od nedostatka dokaza i bojazni od protutužbe i otkaza s posla. Umjesto toga, svaki put je primijenjena taktika „tihog razgovora sa strane“.

Nitko od navedenog broja socijalnih radnika, niti u kojem smislu, nije odgovarao za nepregledan niz učinjenih propusta, zbog kojih su dvije sestre proživjele pravi pakao, koji je trajao 35 godina.

Obje su ukupno zatrudnjele čak 18 puta i rodile ukupno sedmero djece. Britanski „Fritzl“, kako bi izbjegao progon od vlasti, selio se s obitelji čak 67 puta u navedenom periodu.

Uistinu nam je žao, trebali smo vam pružiti zaštitu, pokajnički je zlostavljanim sestrama rekao Chris Cook, šef agencije za zaštitu djece Lincolnshire Safeguarding Children Board.

Zlikovca su na kraju vlastima prijavile iste kćeri, koje je on više puta silovao, a kad je već bilo posve jasno da sumnjama u zlostavljanje nema mjesta, vlasti su promptno reagirale i strpale oca zlostavljača iza rešetaka.

Šteta nesretnim sestrama, nikad ne može biti nadoknađena.

bih-x.info

Posted by on 2010-03-11. Filed under Svijet. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login