Velika pobjeda reprezentacije BiH u Bjelorusiji

BHFNogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u sedmoj utakmici kvalifikacija za EP 2012.  pobijedila je Bjelorusiju sa 2:0.

Golove su postigli Salihović (22.-penal) i Medunjanin (24.).

Nogometaši BiH ostvarili su četvrtu pobjedu, zahvaljujući kojoj su preuzeli drugo mjesto na tabeli D-grupe kvalifikacija.

Pitanje pobjednika bh. igrači riješili su u prvom poluvremenu, za svega dvije minute, kada su postigli oba gola. U 22. minuti Žavnerčik je u svom šesnaestercu igrao rukom, sudija Kassai je pokazao na bijelu tačku, odakle je precizan bio Salihović. Dvije minute kasnije Medunjanin je preciznim udarcem s 15 metara pogodio donji desni ugao gola za vodstvo BiH od 2:0.

Do kraja utakmice reprezentativci BiH odigrali su disciplinirano u odbrani i na sredini terena, ne dozvoljavajući domaćim igračima da iskoriste terensku inicijativu koju su imali posljednjih 60 minuta. Otvorenu igru Bjelorusa nogometaši BiH mogli su iskoristiti u finišu kada je Misimović sjajno uposlio Pjanića, ali je udarac novog prvotimca Rome odbranio Ževnov.

Bh. reprezentacija na kraju je došla do važne pobjede nad jednim od konkurenata za drugo mjesto u grupi, s kojima će se ponovo sastati za četiri dana u Zenici.

Reprezentacija BiH u Minsku je nastupila u sastavu: Hasagić, Spahić, Pandža, Papac, Rahimić, Zahirović, Lulić, Pjanić, Salihović (od 72. Maletić), Medunjanin (od 88. Muslimović), Džeko (od 80. Misimović).

Posted by on 2011-09-03. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login