VIDEO: Dominaciju Avatara zauzima Alisa u zemlji čuda

Alice in wonderland, misNakon nekoliko mjeseci završila je apsolutna vladavina Avatara na svjetskim kino blagajnama. Film Alisa u zemlji čuda u prva tri dana prikazivanja u američkim kinima zaradio je 116,3 miliona dolara od prodaje ulaznica. Time je film postavio rekord za filmove u 3D tehnici, te se našao na šestom mjestu po zaradama u prva tri dana prikazivanja ikada.

Ali zarada nije stala na tome. Najnovije brojke su porasle za više od 300 miliona pa trenutna zarada filma u cijelom svijetu iznosi 430 miliona dolara.

Alisa drugu sedmicu zaredom tako drži prvo mjesto ostvarene zarade. Ukupna zarada na sjevernoameričkom box officeu iznosila je 208.6 miliona dolara, dok je na 48 tržišta širom svijeta film zaradio dodatnih 221 milion dolara.

Film Green Zone je tokom prvog vikenda prikazivanja zaradio skromnih 14,5 miliona što je bilo dovoljno za drugo mjesto. She’s Out of My League nalazi se na trećem mjestu sa 9,6 miliona dolara.

Film Alisa u zemlji čuda snimljen je za 200 miliona dolara prema poznatoj knjizi Lewisa Carrolla, u režiji Tima Burtona i s Johnnyjem Deppom u ulozi Ludog Klobučara.


fena / bih-x.info

Posted by on 2010-03-18. Filed under Film & Muzika, Magazin. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login