VIDEO: Krvavi obračun fanova Metallice i policije

nasilje, koncert, Metallica

sukobi

Nasilje i kaos vladali su u srijedu navečer oko bogotskog parka Simon Bolivar kada je više stotina podivljalih obožavatelja heavy-metal benda Metallica na silu pokušalo ući na koncert.

Kako prenose strani mediji, srijeda navečer u Bogoti bila je krvava i nasilna. Nekoliko stotina obožavatelja benda Metallica pokušalo je nasilno ući na koncert svojih idola, a kada im to nije uspjelo, počeli su uništavati sve oko sebe.

Kolumbijska policija sukobila se s podivljalim obožavateljima, te je na kraju na njih krenula vodenim topovima i suzavcem.

U sukobu je ranjeno desetak ljudi, od kojih je četvero predstavnika snaga reda.

Metallica je prvi put u jedanaest godina održala koncert u Kolumbiji, a kako tvrde mediji, prije samog koncerta je objavljeno kako su sve ulaznice rasprodane te da novih neće biti, što je izazvalo bijes obožavatelja.

Navodno postoji grupa koja je unaprijed organizirala nerede, a njezini su članovi na Facebooku pozivali ljude da im se pridruže u “pobuni”.

Neredi su trajali oko 45 minuta, a obožavatelji su sa zidova uzimali cigle kako bi ih upotrijebili protiv policije.

U Južnoj Americi već je bilo nereda na gostovanju Metallice. U januaru su svirali u Čileu, a tada je uhpšeno 120 obožavatelja.

bih-x.info

Posted by on 2010-03-12. Filed under Bosna i Hercegovina. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login