VIDEO: Poništen crveni karton golmanu koji je iscipelario navijača

Alkmaar Esteban

Alkmaar Esteban

Holandski nogometni savez (KNVB) poništio je crveni karton golmanu AZ Alkmaara Estebanu koji je zaslužio zbog udaranja huligana tokom utakmice osmine finala Nizozemskog kupa protiv Ajaxa.

Utakmica igrana u srijedu na Amsterdam Areni prekinuta je nakon 38 minuta nakon što je trener Alkmaara Gertjan Verbeek naredio svojim igračima da napuste travnjak nakon što je golman njegove ekipe napadnut od navijača koji je utrčao s tribina.

“Golman je napadnut neočekivano i stoga je ocijenjeno da je njegova reakcija bila instinktivan odgovor spram napadača”, stoji u objašnjenju KNVB-a.

Podsjećamo, kostarikanski golman svom napadaču nakon pretrpljenog udarca nije ostao dužan. Nakon što je izgrednik pao na tlo, Esteban ga je dvaput udario nogom prije no što je na mjesto incidenta dotrčao zaštitar. Nakon što mu je sudac Bas Nijhuis pokazao crveni karton Verbeek je svoje igrače odveo s travnjaka.

Devetnaestogodišnjem napadaču za kojeg se sumnja da je bio pod utjecajem alkohola izrečena je doživotna zabrana ulaska na Ajaxov stadion.

U trenutku prekida susreta Ajax je vodio 1-0 i tek treba biti donesena odluka hoće li se susret ponoviti ili će domaćinu biti pripisana pobjeda.

Posted by on 2011-12-23. Filed under Bosna i Hercegovina. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login