Vilijam Bone trijumfovao u drugoj etapi

Biciklizam

Biciklizam

Domaći takmičar Vilijam Bone trijumfovao je u drugoj etapi biciklističke trke Pariz-Nica, dok je Holanđanin Lars Bum zadržao prvu poziciju u generalnom plasmanu.

Druga etapa trke koja se 14. marta završava na Azurnoj obali vožena je od Kontrea do Limoža u dužini od 201 kilometar, a 27-godišnji Bone prešao ju je za četiri sata 22 minuta i 40 sekundi.

U vremenu pobjednika prošli su drugoplasirani Peter Sagan iz slovačke iLuis Leon Sančez iz Španije, dok je u istoj grupi kroz cilj prošao i Alberto Kontador.

Španac je tokom prve etape zadobio lakšu povredu koljena poslije pada sa bicikla i nije mnogo rizikovao dok je kroz cilj prošao kao 17.

Šest etapa prije kraja trke u generalnom plasmanu i dalje vodi Holanđanin Lars Bum koji ima pet sekundi više od Nijemca Jensa Foigta i deset sekundi više od Luisa Leona Sančeza koji je na trećem mjestu pretekao Dejvida Milara iz Velike Britanije.

sportportal / bih-x.info

Posted by on 2010-03-11. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login