Visoko: Fondacija “Bosanska piramida sunca” dobila kancelariju

Visoko

Visoko

U Visokom je otvorena kancelarija Fondacije Arheološki park: “Bosanska piramida Sunca”, u ulici Alije Izetbegovića b.b. Svrha joj je pomoći razvoju turizma, ali i boljoj informiranosti turista.

Tim povodom je održana pres-konferencija, kojoj su prisustvovali osnivač Fondacije Semir Osmanagić te ambasadori Pakistana, Irana, Egipta, prvi konzul ambasade Malezije u BiH, nekoliko stručnjaka koji su ovih dana učestvovali u istraživanjima, kao i predstavnici Općine Visoko i Turističke zajednica Zeničko-dobojskog kantona.

“Mislim da je Općina Visoko u proteklih nekoliko godina prepoznala razvoj turizma kao jednu od najvažnijih industrijskih grana za presprektive ovog grada, ali i BiH. Drago mi je da je prvi put Ministarstvo turizma Vlade FBiH odlučilo da finasijski pomogne razvoj turističke infrastrukture u Visokom. Uspostavljena je vrlo jaka veza između naučnih istraživanja na areheološkom projektu, razvoja turizma i ekonomije”, naglasio je Osmanagić.

Mersiha Sarač-Čabaravdić iz Turističke zajednice Zeničko-dobojskog kantona (TZZDK) naglasila je da je TZZDK od početka partner Fondaciji, a partnerstvo s Općinom Visoko krunisano je otvaranjem ovih prostorija, javio je Radio Q Visoko.

Prošle godine 40.000 turista posjetilo je Visoko i Bosansku dolinu piramida. Ove godine se očekuje i veća posjeta.

Posted by on 2012-04-29. Filed under Vijesti iz BH gradova, Visoko. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login