Vlasnik škole organizirao maloljetničke orgije

Gran CanariaU jednoj od najuglednijih akademija za borilačke sportove u gradu Las Palmas na otoku Gran Canaria, u posljednjih dvadeset godina je seksualno zlostavljano više od 50 djece. Pod sumnjom da su upletene u seksualno zlostavljanje, policija je uhapsila pet osoba, od kojih su dvije osobe ubrzo puštene na slobodu.

Glavni osumnjičenik je vlasnik akademije koji je, između ostaloga, u svojoj kući organizovao i orgije za maloljetnike. Osim njega, policija je uhvatila, a potom su u pritvoru zadržane i dvije učiteljice s akademije na kojoj je ukupno zaposleno 20 učitelja, a polazi je 560 učenika.

Policija je nakon otkrivanja skandala pozvala i sve žrtve da daju iskaze policijskim istražiteljima. Također, policija je uspostavila i dvije telefonske linije na koje žrtve zlostavljanja mogu anonimno prijaviti zloupotrebu. Dosad se policiji javilo 55 žrtava, od kojih je 17 maloljetnih. U većini primjera su žrtve o zlostavljanju više godina šutjele te su njihovi slučajevi već završili u zastari.

bih-x.info

Posted by on 2010-03-15. Filed under Svijet. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login