Vogošća: Mladi će svoje probleme iznijeti načelniku

Vogošća, anketaUdruženje Centar za razvoj omladinskog aktivizma (CROA) iz Vogošće ovog je vikenda vršilo anketu među mladima o njihovoj problematici na području općine Vogošća, u okviru projekta “Slobodno reci”, navodi se u saopštenju.

Slijedeći korak je analiza ankete gdje bi se došlo do ključnih problema mladih, koji će biti prezentirani predstavnicima Općine – načelniku, predsjedavajućoj Općinskog vijeća, članovima Komisije za ljudska prava, mlade i ravnopravnost spolova i službeniku za mlade, kao i predstavnicima organizacija mladih u sklopu političkih stranaka, na okruglom stolu koji će biti održan u četvrtak, 18.08.2011. godine.

“Slobodno reci” je projekat koji je osmišljen kao efektan način komunikacije između lokalnih vlasti i mladih, a rezultati će odrediti i pravac budućeg djelovanja udruženja CROA na području općine Vogošća. Medijski pokrovitelj projekta je RTV Vogošća, a sponzori su restoran “Dolcetto” i “Papir studio” iz Vogošće. Partner CROA-e je Centar za promociju civilnog društva (CPCD).

Posted by on 2011-08-15. Filed under Vijesti iz BH gradova, Vogošća. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login