Vozači oprez – poledica

snijeg poledicaPutevi u BiH jutros su, zbog mraza i niske temperature, mjestimično zaleđeni i klizavi, posebno preko mostova, na prilazu tunelima i u višim predjelima gdje na kolovozima djelimično ima i zaostalog snijega, upozoravaju iz Auto-moto saveza BiH.

Zbog snježnih nanosa još je neprohodan regionalni put Kifino Selo – Ulog, preko prevoja Morine. Na putu Dobro Polje – Brod na Drini postoji opasnost od obrušavanja snježnih lavina na kolovoz.

Odroni kamenog materijala i zemlje na kolovoz učestali su na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina, dok je na dionici Banjaluka – Klašnice, na dijelu nadvožnjaka “Zalužani”, zbog radova, kolovoz sužen i saobraća se naizmjenično.

Radovi su aktuelni i na dionicama Šepak – Karakaj, Tišča – Luke, Gacko – Foča, Rogatica – Borike.

Na pravcu Ukrina – Gornja Vijaka na mjestu klizišta saobraća se jednom trakom, uz naizmjenično propuštanje vozila.

Na dionici lokalnog puta Dubrava Stara – Vijačani Gornji, zabranjen je saobraćaj za vozila koja prekoračuju opterećenje od šest tona po osovini.

Svakodnevno, od 8.00 do 17.00 sati, zbog sanacionih radova, obustavlja se saobraćaj na dionici Prozor -Jablanica. Vozila se propuštaju naizmjenično u dva termina od 10.00 do 11.00 i od 13.00 do 14.00 sati. Za vrijeme obustave saobraćaj je preusmjeren na alternativne pravce Prozor – Here – Čelebići, odnosno Prozor – Varvara – Tomislavgrad.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja.

Posted by on 2011-12-21. Filed under Bosna i Hercegovina. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login