Wesley Sneijder ostaje u Galatasaraju

Wesley Sneijder

Wesley Sneijder

Holandski nogometni reprezentativac Wesley Sneijder ostat će igrač istanbulskog Galatasarayja, iako su se nakon Svjetskog prvenstva u Brazilu pojavile naznake da bi vezni nogometaš mogao napustiti tursku ekipu.

– Sneijder ostaje u Galatasarayju. To je želja uprave, igrača i Cesara Prandellija. Imao je napornu sezonu, igrao na SP-u i pridružit će nam se nakon odmora – rekao je predsjednik kluba Unal Aysal.

Aysal je prije toga u više navrata naglasio da je Galatasaray spreman razmotriti ponude za Holanđanina, ukoliko pređu 20 miliona eura, prenosi agencija STA.

Sneijder u Turskoj igra od 2013. godine. U posljednje vrijeme za njegove usluge su bili zainteresirani engleski klubovi Manchester United i Chelsea, te francuski Monaco.

Pod vodstvom nekadašnjeg italijanskog selektora Prandellija, prvi cilj Galatasarayja u narednoj sezoni je plasman u Ligu prvaka.

Posted by on 2014-07-31. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login