Zabranjen štrajk prosvjetara u Livanjskom kantonu

škola, štrajkOpćinski sud u Livnu izrekao je presudu kojom se zabranjuje štrajk Sindikata osnovnog odgoja i obrazovanja na prostoru Livanjskog kantona, saopštila je glasnogovornica Marija Vila-Robović.

Nakon što je u ponedjeljak održana glavna rasprava ,danas je Općinski sud u Livnu donio nepravomoćnu presudu u tužbi Ministarstva nauke,prosvjete,kulture i sporta  Vlade Livanjskog kantona protiv Sindikata osnovnog odgoja i obrazovanja zbog održavanja štrajka kojom se Sindikatu zabranjuje štrajk na nivou kantona, kazala je glasnogovornica.

Također je navela kako je za žalbu po ovoj presudi nadležan Kantonalni sud u Livnu.

Inače, resorno kantonalno ministarstvo je podnesenom tužbom od 16.januara zatražilo prekid generalnog štrajka Sindikata osnovnog odgoja i obrazovanja na prostoru Livanjskog kantona, koji je pokrenuo štrajk 8.februara zbog neisplaćenih osobnih dohodaka, neformiranja nove kantonalne vlade,nepoštivanja kolektivnog ugovora i neusvajanja proračuna za tekuću godinu.

Posted by on 2012-03-08. Filed under Bosansko Grahovo, Drvar, Glamoč, Kupres, Livno, Tomislavgrad, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login