Zabranjeno medijsko izvještavanje o policijskim racijama u zemlji

cenzuraJavni tužilac Kuvajta izdao je sudsku zabranu za medije i objavljivanje informacija o policijskim racijama u kojima su otkrivene velike količine oružja, municija i eksploziva skrivenih duboko u zemlji na jednoj farmi.

Prema pisanju državne kuvajtske novinske agencije u raciji su uhapšena trojica Kuvajćana, pripadnika terorističke jedinice. Oni su uhapšeni tokom racije na seoskoj farmi i u još nekoliko drugih stambenih objekata.

Policija tvrdi da su službenici pronašli 204 ručne bombe, 65 pušaka, 56 raketne granate te 44 kilograma materijala za pravljenje bombi.

Lokala štampa, pozivajući se na neimenovane sigurnosne izvore, objavila je da je riječ o pripadnicima iranske Revolucionarne garde i šiitske grupe Hezbolah.

Javni tužilac Dherar al-Asousi je naredio “medijski mrak”, jer su špekulativni medijski izvještaji “zlo” za nacionalno jedinstvo te mogu “negativno utjecati na istragu”.

Posted by on 2015-08-17. Filed under Svijet. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login