Zapečaćena kockarnica u Posušju

Posušje

Posušje

Inspektori Porezne uprave Federacije BiH, u okviru pojačanih aktivnosti zakonitog priređivanja igara na sreću izvršili su kontrolu poslovnog objekta u Posušju u ulici Jukića njive bb i isti privremeno zatvorili zbog utvrđenih nepravilnosti.

U toku inspekcijskog nadzora inspektori su utvrdili da se u poslovnom prostoru, na navedenoj adresi, priređuju igre na sreću bez odobrenja Federalnog ministarstva financija, što je u suprotnosti sa Zakonom o priređivanju igara na sreću.

U poslovnom prostoru zatečeno je 10 aparata za priređivanje igara na sreću i jedan rulet sa osam sjedećih mjesta.

Zbog utvrđenih nepravilnosti inspektori su donijeli Rješenje o privremenoj zabrani obavljanja djelatnosti i zapečatili objekat u skladu sa članom 66. Zakona o Poreznoj upravi Federacije BiH.

Pečaćenje je izvršeno uz prisustvo pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Zapadnohercegovačkog kantona, saopšeteno je iz Službe za odnose s javnošću Porezne uprave Federacije BiH.

Posted by on 2012-07-17. Filed under Crna Hronika. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login