Zaplijenjeno devet kilograma marihuane

marihuanaPretresom porodične kuće u naselju Marijanovac u Velikoj Kladuši, pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP-a Unsko-sanskog kantona (USK) i Policijske stanice u ovoj općini, u ponedjeljak su zaplijenili 18 hermetičkih zapakovanih paketa u kojima se nalazila marihuana, saopćeno je na danas održanoj pres-konferenciji.

Težina pronađene količine je oko devet kilograma, a tržišna vrijednost se procjenjuje na oko 108.000 KM.

Uhapšena je jedna osoba u Velikoj Kladuši. Akcija je izvedena na osnovu saglasnosti postupajućeg tužitelja i naredbe za pretres sudije za prehodni postupak Općinskog suda Velika Kladuša.

Možete li zamisliti da je ova količina opojne droge došla u ruke naše djece i građana koliko bi negativnih posljedica proisteklo iz njene zloupotrebe, istakao je načelnik Odjeljenja za zloupotrebu droga, trgovine ljudima seksualnih delikata i borbu protiv terorizma MUPUSK-a.

Po njegovim riječima, ovo je samo dio dugoročnog i planskog rada, o čemu će javnost biti blagovremeno upoznata. U toku su daljnje istražne radnje na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela.

Posted by on 2011-11-30. Filed under Crna Hronika. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login