Zaštita kulturno-historijske baštine u Donjem Vakufu

Donji Vakuf

Donji Vakuf

S ciljem da zaštiti i očuva brojne tragove iz bogate prošlosti Donjeg Vakufa i njegovih stanovnika u ovom gradu, već deset godina uspješno djeluje Društvo za zaštitu kulturno-historijske baštine.

Društvo je u proteklom periodu realiziralo nekoliko veoma važnih projekata, uspijevajući zaštititi od propadanja mnoge kulturno-historijske spomenike.

“Veoma smo zadovoljni rezultatima koje smo postigli u otkrivanju, dokumentiranju, očuvanju i promociji kulturno-historijskog identiteta Donjeg Vakufa. Nadamo se da će i sve buduće generacije raditi na očuvanju neprocjenjivog historijskog blaga”, kazao je Safet Kršlak, autor publikacija o kulturno-historijskoj baštini Donjeg Vakufa.

U narednom periodu ovo društvo planira realizirati akciju čišćenja stećaka na lokalitetu Starog Sela, a bit će organizirana i predavanja za učenike o značaju očuvanja kulturno-historijskih spomenika.

Podršku djelovanju Društva za zaštitu kulturno-historijske baštine pruža Općina Donji Vakuf.

Posted by on 2012-04-26. Filed under Donji Vakuf, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login