Završeni “Peti novosarajevski književni susreti 2011″

književnostDodjelom priznanja “Novosarajevsko pero” u subotu uveče završena je međunarodna kulturna manifestacija “Peti novosarajevski književni susreti 2011″. “Novosarajevsko pero” ove godine su dobili Peter Andrej iz Slovenije u kategoriji međunarodna kulturna suradnja, Senada Smajić iz Slovenije u kategoriji bh. književna dijaspora te Elma Velić iz BiH u kategoriji mladi autori za prvu neobjavljenu knjigu “U sazvježđu snova” – zbirka kratkih priča.

Knjiga autorice Elme Velić iz Bosanske Krupe proglašena je i najuspješnijom zbirkom kratkih priča prispjelih na javni poziv “Prva knjiga”, raspisan za neobjavljenu prvu knjigu mladih autora iz Bosne i Hercegovine i dijaspore. Tokom međunarodne književne večeri, centralne manifestacije Susreta, predstavljeni su autori iz BiH, regije i šireg područja, časopis “Duhovne konekcije” te internacionalni festival kantautorstva Kantfest s kantautorima iz Slovenije i Austrije.

Organizator Petih novosarajevskih književnih susreta je Udruženje za kulturu Novo Sarajevo (KNS), a tokom trodnevnog programa te manifestacije sudjelovalo je oko 90 autora iz deset država.

Posted by on 2011-08-08. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login