Zbog snijega saobraćaj otežan i usporen

snijeg, saobraćajU većem dijelu BiH zbog snježnih padavina saobraćaj je otežan i usporen, ali su svi putevi prohodni zahvaljujući intervenciji dežurnih ekipa preduzeća za puteve, saopšteno je iz Auto-moto saveza RS.

Vozačima se skreće pažnja da na dionicama u višim predjelima i preko planinskih prevoja ima ugaženog snijega, dok su u nižim predjelima kolovozi pretežno mokri i klizavi.

Iz AMS RS apeluju na vozače da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Na dionici magistralnog puta Banjaluka – Klašnice, na dijelu nadvožnjaka “Zalužani”, zbog radova, kolovoz je sužen i saobraća se naizmjenično.

Radovi su aktuelni na putnim pravcima Šepak  Karakaj, Tišča – Luke i GackoFoča, zatim Rogatica – Borike, gdje dolazi do povremenih petnaestominutnih obustava i Ukrina – Gornja Vijaka, gdje vozila saobraćaju jednom kolovoznom.

Na području zapadne i jugozapadne FBiH na kolovozima ima snijega na svim dionicama u visini do pet centimetara.

Zbog sanacionih radova na dionici magistralnog puta ProzorJablanica obustavljen je saobraćaj, a vozila se propuštaju naizmjeničko od 10.00 do 11.00 sati i od 13.00 do 14.00 sati.

Za vrijeme obustave od 8.00 do 17.00 sati vozila se preusmjeravaju na alternativne pravce Prozor – Here – Čelebići, odnosno Prozor – Varvara – Tomislavgrad.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja, dok je prelazu Izačić, zbog loših vremenskih uslova u Hrvatskoj, zabranjen saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere.

Posted by on 2011-12-19. Filed under Banja Luka, Bosna i Hercegovina, Foča, Gacko, Jablanica, Prozor – Rama, Rogatica, Tomislavgrad, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login