Želim biti najbolji strijelac lige!

Edin DžekoDo pete pobjede u zadnjih šest utakmica (u svim takmičenjima) došao je Wolfsburg u subotnjoj utakmici 26. bundesligaškog kola na gostovanju kod Borussije Mönchengladbach (4-0).

Došao je do nje na krilima bosansko-hercegovačkih reprezentativaca Zvjezdana Misimovića i Edina Džeke. Misimović je postigao vodeći gol na utakmici, dok je Džeko po četvrti put ove sezone postigao dva gola u istoj utakmici, pa se izjednačio na vrhu liste najboljih strijelaca Bundeslige sa Stefanom Kießlingom i Kevinom Kuranyjem (svi su zabili 14 golova).

– Svaki igrač prati svoju statistiku i golgeterski konto, pa tako i ja naravno – rekao je Džeko, koji je prošle sezone bio drugi najbolji bundesligaški strijelac sa 26 postignutih golova, iza klupskog saigrača Grafitea (28 golova).

Prošle je sezone u ovom periodu Džeko postigao tek jedan gol manje nego što trenutno ima na kontu, a na komentar da bi i drugu uzastopnu godinu najbolji strijelac lige mogao biti igrač “vukova” Džeko skromno odgovara.

– To bi naravno bio san. Ali najvažnije je da ekipa nastavi igrati tako dobro.

bih-x.info

Posted by on 2010-03-14. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login