Zenica: Carski ruski balet izvodi “Labuđe jezero”

baletZenica će u nedjelju, 7. decembra, u 19 sati imati privilegiju da u svom najreprezentativnijem objektu uživa u spektakularnom nastupu svjetski poznatog ruskog baletnog ansambla koji će izvesti “Labuđe jezero” Petra Iljiča Čajkovskog, u režiji Gediminasa Tarande, jednog od najuglednijih svjetskih koreografa današnjice i legende Boljšoj teatra.

“Sa velikim zadovoljstvom ističemo da smo ovih dana, nakon što je objavljena informacija o gostovanju Carskog ruskog baleta, pod svojevrsnom ‘opsadom’ sugrađana i građana ostalih gradova u zeničkoj regiji, koji su iskazali veliko interesovanje za praćenje ovog baletnog spektakla. Do ovog trenutka Arena je zaprimila više od hiljadu i petsto rezervacija ulaznica, od strane različitih udruženja, obrazovnih institucija, klubova, firmi, ali i građana lično”, saopćeno je iz Arene Zenica.

Prodaja ulaznica i preuzimanje ranije rezervisanih ulaznica, počinje u ponedjeljak 1. decembra u 9 sati na biletarnici Arene i odvijat će se na tom prodajnom punktu svaki dan od 9 do 17 sati do 7. decembra.

Cijene ulaznica maksimalno su prilagođene standardu naših sugrađana i iznose: 8 KM za tribine, 10 KM za teleskopske tribine, 12 KM za parter i 15 KM za VIP sektore na parteru i tribinama.

Prvi put mjesta za sjedenje u VIP zonama, na parteru i teleskopskim tribinama bit će numerisana. Također, organizator je osigurao i optimalne uslove za praćenje baleta osobama u invalidskim kolicima, uz pratioce.

“I ovom prilikom apelujemo na naše sugrađane koji ne žele propustiti ovu jedinstvenu priliku da uživaju u nastupu izvrsnog ruskog ansambla, da na vrijeme obave kupovinu ulaznica, jer je broj mjesta u Areni ograničen”, stoji u saopćenju.

 

Posted by on 2014-12-01. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login