Zidane kandidat za francuskog selektora

Zinedine Zidane

Zinedine Zidane

Prema pisanju uglednog pariskog sportskog dnevnika L’Equipea, predsjednik Francuskoga nogometnog saveza (FFF) Noel La Graet ozbiljno razmatra mogućnost angažmana Zinedinea Zidanea na mjesto selektora A-reprezentacije.

Današnji sportski direktor madridskog Reala, koji inače nema nikakvo trenersko iskustvo, u nedjelju je izjavio da bi jednog dana volio voditi nacionalnu ekipu čije je boje nekoć branio.

Izjava se očito dopala predsjedniku La Graetu, koji je mogućnost zapošljavanja jednog od najboljih nogometaša u historiji uzeo u obzir istog trenutka.

Nakon što se posljednjeg dana juna sa selektorske pozicije povukao Laurent Blanc, koji je s reprezentacijom ispao u četvrtfinalu Evropskog prvenstva upisavši na turniru u Poljskoj i Ukrajini samo jednu pobjedu uz dva uvjerljiva poraza, najveći je favorit istog trenutka postao Didier Deschamps. Njegove su se šanse dodatno povećale nakon što je dva dana kasnije objavio da više neće voditi Olimpique iz Marseillea.

Blanc, Deschamps i Zidane zajedno su činili okosnicu reprezentacije koja je uzela naslov svjetskog prvaka 1998. godine, kao i evropsku titulu dvije godine potom.

Posted by on 2012-07-05. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login