‘Zimski salon knjige’ – Ponuda za svačiji ukus i potrebe

knjiga

knjiga

Zimski salon knjige počeo je danas u Gradskoj galeriji Collegium Artisticum u sarajevskom Centru Skenderija, a i ove godine pred praznike u ponudi su vrijedne knjige za svačiji ukus i potrebe.

Voditeljica prodaje u TKD “Šahinpašić” d.o.o. Sarajevo Snježana Hulić kaže da je, sudeći po iskustvima iz ranijih godina, velika zainteresiranost za knjigu i rado se dolazi na taj sajam. Raduje ih, kaže, činjenica da se najbolje prodaju knjige za djecu.

To smatra bitnim posebno, stoga, što se ljubav prema knjizi stiče upravo u djetinjstvu. Tokom tog sajma, između ostalih, dolaze organizirano učenici osnovnih i srednjih škola širom Bosne i Hercegovine.

– S obzirom na platežnu moć, stanovništvo čeka sajmove da bi sebi priuštili knjige koje to inače ne mogu. I roditelji čekaju sajmove da bi djeci kupili knjige – kaže ona.

Ove godine svoju produkciju prezentirat će izdavači iz BiH, Crne Gore, Hrvatske i Srbije.

Gošća Salona knjige je Olivera Ćirković, autorica knjige ‘Ja, Pink Panter’. Knjiga je autobiografska i bila je veoma zapažena na sajmovima u Zagrebu i Beogradu.

– Knjiga je više zatvorska ispovijest, biografija ili moje sjećanje u trenucima kad mi je bilo teško – kazala je danas novinarima.

Organizator 14. Zimskog salona knjiga je TKD “Šahinpašić” d.o.o. Sarajevo, a trajat će do 24. decembra (od 10.00 do 19.00 sati) u Gradskoj galeriji Collegium Artisticum u Centru Skenderija. Ulaz za posjetioce Salona je slobodan.

Posted by on 2018-12-14. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login