Značajno smanjena proizvodnja u KS zbog snijega

Sarajevo, snijegZbog teškoća uzrokovanih snježnim padavinama i niskim temperaturama, proizvodnja u Kantonu Sarajevo je značajno smanjena i veliki broj kompanija radi s prepolovljenim kapacitetima, izuzev jednog broja prehrambenih firmi, navode u Privrednoj komori Kantona Sarajevo (PKKS).

Komora je ovih dana u stalnom kontaktu sa svojim članovima, a naročito s proizvodnim kompanijama, koji su se, usljed velikih snježnih padavina, susreli s nizom problema. Tako su u značajnom broju firmi radnici na čekanju jer im je onemogućen prilaz proizvodnim pogonima, otežana im je nabavka repromaterijala, kao i dopremanje robe do potrošača.

Da bi se što lakše prebrodili ti problemi, Komora je u stalnim kontaktima s ministarstvima unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i Federacije BiH, sa KJKP „Rad“, zatim s načelnicima općina i drugim nadležnim organima i institucijama.
Dosad su naišli na izuzetno razumijevanje i podršku te su uspješno riješeni problemi u nekoliko firmi.

Komora se posebno zahvalila Enesu Bezdrobu iz Federalnog MUP-a i Selimu Babiću i Enesu Filipoviću iz KJKP „Rad“.

PKKS je pozivao sve proizvodne firme iz KS-a da se, ukoliko imaju ozbiljnih problema, obrate Komori da bi ih zajedničkim snagama uspješnije pokušali riješiti.

Posted by on 2012-02-09. Filed under Ekonomija. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login