Zvanični program Međunardnog studentskog festivala ˝Zenica zove˝ 2012

Zenica zove

Zenica zove

Beogradska grupa S.A.R.S. će nastupiti na zeničkom festivalu u nedelju 26.08.2012 umjesto u petak 24.08.2012. kao što je prvobitno najavljeno i planirano. Iako je nastup beogradskog sastava ugovoren početkom godine a ozvaničen 11. Juna 2012 nažalost došlo je do nesporazuma prilikom ugovaranja nastupa u Zenici i ugovorena su dva nastupa u isti dan. Grupa S.A.R.S. žali zbog toga i zajedno sa organizatorima obećava odličnu svirku i provod svojim fanovima i posjetiocima festivala ˝Zenica zove˝!

Zvanični i konačni program ovogodišnjeg Međunardnog studentskog festivla ˝Zenica zove˝2012 je:

Petak 24.08.2012 – Nulti dan festivala

Omladinski klub ˝Zenica zove˝ i Udruženje ˝Naša Djeca˝ Zenica organizuju nulti dan festivala koji je veoma bogatog sadržaja, naime posjetioci festivala biti će u prilici učestvovati u izradi grafita i raznim radionicama koje počinju u 17:00, a od 20:00 počinje prikazivanje amaterskih filmova (konkurs je otvoren do srijede 15.08.2012.) u sklopu otvorenog ljetnog kina! Za odličnu atmosferu pobrinuti će se daiJAH Sound System a ulaz za nulti dan iznositi će simboličnih 1 KM koje idu u humanitarne svrhe u saradnjisa fondacijom ˝Zeničko srce˝. Dobar provod se 12:00 nastavlja na afterparty-u u zenićkom Jazz Club-u.

Subota 25.08.2012 – Prvi dan festivala

Nastup u subotu potvrdili su Elemental, Zoster i Siledžije, a svirke počinju tačno u 20:00. Kao i u petak, nakon završetka svirke festivalski afterparty je u Jazz Club Zenica.

Nedelja 26.08.2012 – Drugi dan festivala

Nastup u nedelju potvrdili su S.A.R.S., Naksut Vesert i Radio Aktiv. Dobar provod za kraj festivala čeka vas u Jazz Club Zenica!

Istovremeno sa muzičkim programom odvijati će se i studentska konferencija u organizaciji sa Unijom studenata Univerziteta u Zenici i AIESEC Zenica. Učesnici konferencije ˝Mladi u ekonomiji˝ će pored zanimljvih predavanja od profesora sa zeničkog Ekonomskog fakulteta i predavača iz drugih gradova imati priliku upoznati historiju Bosne i Hercegovine posjetama tvrđavi Vranduk i Kraljevoj Stujesci/Bobovcu.

Karte za festival koštaju 7 KM za jednodnevnu kartu i 10 KM za festivalsku kartu i u prodaji su u Caffe baru Hennessy, a moći će se kupiti i na festivalskim ulazima na dane festivala!

Vidimo se na Gimnaziji!

Omladinski klub Zenica zove

Posted by on 2012-08-15. Filed under Film & Muzika, Izdvojeno, Magazin. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login