2. Searock Festival

 SeaRock festival

SeaRock festival

27-28. JUL 2012, LJETNJA POZORNICA, KOTOR

LINE-UP:
SALONGORKESTERET (NORVEŠKA)
GORIBOR (SRBIJA)
CHRIS ECKMAN & THE FRICTIONS (SAD/SLOVENIJA)
COMANECI (ITALIJA)
FANTODROM (CRNA GORA)

ULAZ BESPLATAN

Kotorski SeaRock Festival potvrdio je učešće i objavio konačan line –up bendova koji nastupaju. Festival se odžava na ljetnoj pozornici u Kotoru 27. i 28. jula u Kotoru, u Crnoj Gori.

Program festivala je sljedeći :
27. jul
Fantodrom ( Crna Gora )
Salongorkesteret ( Norveska )
Goribor ( Srbija )

28. jul
Comaneci ( Italija )
Chris Eckman & The Frictions ( USA/SLovenija )

ULAZ BESPLATAN / ENTRANCE FREE

Fantodrom je nikšićko-podgorički rock kvartet osnovan početkom ove godine. Bend je dobio ime po uznemirujuće psihodeličnom letonskom crtanom filmu popularnom u doba SSSR-a. Za zvuk ove grupe moglo bi se reći da je najbliskiji modernim tekovinama srpskog rokenrola, od Obojenog programa preko Partibrejkersa i Mrava do Goribora.
“Fantastična četvorka” iz Podgorice i Nikšića na SeaRock festivalu odsviraće po prvi put svoju “Eksplozije mi radiju uglavi” set listu, a na teren će izaći u sljedećem sastavu: Stefan Strugar (glas i stas), Milivoje Kljajić (eksplozije), Danilo Vuletić (kontraritam) i Andrija Lalatović (basscadet).

Salongorkestert (Norveška), Od 2008, Salongorkesteret (Lounge Orchestra) radi beskompromisno na dekonstrukciji granica između muzičkih žanrova, između umjetnika i fanova, te između različitih pjesama. Sva muzika je u vlasništvu svakoga, a može se svirati na nebrojeno načina. Teško naoružani bendžom, mandolinom, violinom, kontrbasom, harmonika, gitarom i mekanim glasovima, Salongorkesteret će Vas iznenaditi i zbuniti svojom mješavinom muzičkih komada ukradenih iz bogate svijetske muzičke baštine. Punk, disko, metal, folk, bluegrass i pop – sva muzika je muzika. Od Dead Kennedys, Motörhead, Britney Spears i Napalm Death, sve do Ramonesa, Frankie Goes to Hollywood, Sweet i De Press, Salongorkesteret će ukrasti poput svrake i predstaviti plijen kao slavuji. Salongorkesteret imaju sve refrene koje volite, kao i one koje volite da mrzite.

Goribor se neizostavno spominje kao jedna od najperspektivnijih grupa na području bivše Jugoslavije. Njihova je muzika mješavina trip hopa i iščašenog blusea uvaljanog u hipnotizirajući loop. Autor tekstova je sjajan pjesnik/pjevač Aleksandar Stojković čije su pjesme nabijene snažnim emocijama i iskustvom života na jugu Srbije u rudarskom gradiću Bor, odakle Goribor i dolazi.
Goribor su sredinom 90-ih osnovali Aleksandar Stojković, Željko Ljubić–Pity i Predrag Marković – Peđa.

Comaneci ( Ravena, Italija ) su punk akustik duo formirani 2002 godine. Iza sebe imaju dva istoimena EP iz 2004 i 2005 god., album Volcano iz 2006 god. U Kotor dolaze spremni da predstave svoj novi album `You a lie`, jednostavnu zbirku gorko slatkih pjesama.
Francesca Amati – piano, classical guitar, vocals.
Glauco Salvo – electric guitar, banjo.

Chris Eckman je lider kultnih The Walkabouts, benda koji već 30 godina postoji u Sijetlu i iza sebe ima 15 izdanja. Izdavali su i za poznatu izdavačku kuću Sub Pop i Virgin između ostalih, a Eckman je radio i kao producent za Bambi Molesters. Sa članovima tog benda, Eckman je sarađivao i na projektu The Strange, sa koleginicom iz The Walkabouts, Carlom Torgensen imao je projekat Chris & Carla kao i na svojim solo albumima. Sarađivao je i sa bendom Willard Grant Conspiracy na 2 njihova albuma.
Najnoviji projekat je amerikana kvartet Chris Eckman & The Frictions. Osim Eckmana, u bendu su Luka Šalehar ( član benda Silence), Tomi Popit i Bernard Kogovšek ( članovi benda Hic Et Nunc).
Muzika Chris Eckman & The Frictions mogla bi se opisati kao energični, poetični rokenrol, na tragu velikana poput Neil Young & Crazy Horse, Television i Dream Syndicate. Osnovani su 2006. Godine .

ORGANIZATOR: NVO SeaRock
POKROVITELJI: Opština Kotor, Turistička organizacija Kotor
SUORGANIZATORI: Kulturni centar Nikola Đurković Kotor, NVO KOMPAS, NVO Centar za komunikaciju Kotor.
SPONZORI:
Pomorski muzej Kotor, JKP Kotor, Carlsberg, Zajednica Italijana Crne Gore, Štamparija 3M Makarije ,
Kotorska Suvenirnica, All Ing, Likoteh Doo, Studio Basium, Mega pixel, PG Sound, Matica Crnogorska,
Fast food Fortuna, Pekara Stari Grad, Hostel Old Town Kotor, Open bar Citadela, Hotel Astoria, Caffe del Mare, Neckom Nikšić, Caffe bar Evergreen,  Caffe bar M, Caffe bar Uranak,Luka Kotor, Jamison, Penda Doo.

Posted by on 2012-07-19. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login