32. Nivea BH Fashion Week Sarajevo u Domu Oružanih snaga od 29. do 31. marta

Nivea BH fashion Week SarajevoU organizaciji Udruženja manekena i modnih kreatora BiH i Beiersdorf d.o.o. u Domu Oružanih snaga u od 29. do 31.03.2014 godine održat će se 32. Nivea BH fashion Week Sarajevo.

Udruženi u zajedničkom cilju promocije estetike, mode i podrške mladima, Nivea BH Fashion Week Sarajevo je nezaobilazno mjesto za dizajnere i za sve one koji žive modu.

Cilj projekta je u osiguranju kreativno-poslovnog razvoja i medijske promocije novih generacija mladih dizajnerskih kreativaca, dok se afirmiranim kreatorima daje podrška u nastavku njihovog rada.

Za zaštitno lice 32. Nivea BH Fashion Week Sarajevo izabrana je Ines Jovanović, koja ima sofisticirani izgled i nevjerovatnu karizmu. Na promotivnim fotografijama koje je uradio Aleksandar Arsenović, Ines nosi kreaciju modne dizajnerice Svjetlane Prole.

Ines je oduševljena ovim iskustvom koje predstavlja ozbiljnu preporuku za njenu buduću karijeru u svijetu modelinga.

“Uživala sam na snimanju za kampanju 32. Nivea BH Fashion Week Sarajevo nedaleko od Banje Luke. Sve mi se svidjelo, atmosfera na snimanju je bila odlična. Nije bilo teško raditi i sigurna sam da slike neće proći nezapaženo. Inače, prve korake manekenstva sam stekla u Profesionalnoj školi za manekene i fotomodele za djecu i omladinu UMBIH. Tada sam imala 8 godina. Nakon što sam dobila prvu diplomu, snimila sam svoj prvi modni book i uslijedile su mnogobrojne revije za djecu i omladinu. Radila sam modne revije u više gradova, dok nisam odrasla i sazrela za učešće na modnim revijama za odrasle. Sa 15 godina nastavila sam karijeru modela u modnoj agenciji Abc Models. Ovogodišnja kampanja mi je peta po redu, jer sam prethodno radila kampanje za modne dizajnere Aminu Hasanbegović iz Srbije, Blanku Zgonjanin i Senada Brkovića iz BiH, te Andreu Zvono Dizajn iz Hrvatske. Surađivala sam s koreografkinjom Suzanom Slivom iz Zagreba, te sam bila angažirana na mnogobrojnim revijama širom BiH kao i na BH sedmici mode u Sarajevu, Mostaru, Banjoj Luci i Tuzli. Sve to za mene predstavlja jedan novi izazov i zadovoljstvo jer kreativnost i pozitivna energija kojom sam okružena članovima modne agencije Abc Models jednostavno prelaze i na mene. Naravno da sam počastvovana da su čelni ljudi iz Nivea upravo odabrali mene za zaštitno lice 32. Nivea BH Fashion Week Sarajevo, a zahvalnost za odličan izgled kampanje svakako dugujemo profesionalnoj ekipi na čelu sa modnom dizajnericom Svjetlanom Prole i fotografom Aleksandrom Arsenovićem”, izjavila je Ines Jovanović.

“Kompletan izgled prezentovan za kampanju 32. Nivea BH Fashion Week Sarajevo upravo opisuje moju kolekciju za predstojeću sezonu proljeće/ljeto 2014, koja će tada biti zvanično i predstavljena. Kolekcija akcentuje ženstven, sofisticiran i prirodan izgled žene koji se uklapa u moje konceptualno viđenje mode”, pojašnjava Svjetlana Prole, modni dizajner.

Od svojih početaka do danas, BH Fashion Week Sarajevo je na državnu kulturnu i modnu scenu lansirao veliki broj danas afirmiranih modnih dizajnera i neafirmiranih mladih dizajnera, a odličnom organizacijom i visokim produkcijskim standardima uspio je privući više hiljada posjetitelja, čime je zauzeo prvo mjesto na društvenoj ljestvici događanja u Sarajevu i Bosni i Hercegovini.

Posted by on 2014-03-16. Filed under Magazin, Zdravlje & Ljepota. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login