5. Jubilarni međunarodni festival vina i gastronomije

vinoUdruženje gastronoma „Gastro kutak“ u saradnji sa agencijom Max style, 23. i 24. februara 2012. od 17.00 do 22.00  sata organizuje 5. Jubilarni međunarodni festival vina i gastronomije – Sarajevo vino fest 2012. u hotelu Holiday Inn u Sarajevu.

Kako očekuju organizatori, kao  i prethodnih godina, festival će okupiti mnogobrojne, kako izlagače, tako i posjetitelje.

Na ceremoniji će se predstaviti proizvođači vrhunskih poslastica iz bogate gastro ponude, između ostalih, više od 100 vinarija iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Makedonije, Kosova, Crne Gore i Slovenije.

Manifestaciju će otvoriti uvažene ličnosti iz svijeta javnog i kulturnog života Bosne i Hercegovine, te priznati sommelieri i enolozi.

Prvi dan će biti održana radionica o temi kulture vina, koju će pripremiti jedna od vodećih vinarija iz zemlje i regiona.

Osnovni cilj „Sarajevo vino festa 2012.“ je promocija domaće vinske industrije s posebnim naglaskom na promociju Bosne i Hercegovine, promociju i unaprjeđenje sajamskog i festivalskog turizma na području Kantona Sarajevo.

Posted by on 2012-02-21. Filed under Turizam. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login