Adam Sandler najpreplaćeniji glumac

Komičar Adam Sandler ponovo se, drugu godinu za redom, našao na Forbesovoj listi najpreplaćenijih glumaca Hollywooda, saopćio je taj magazin.

Adam Sandler

Adam Sandler

Iako je Sandlerov najnoviji film “Matorani 2″ hit sa zaradom od 246 miliona dolara na svjetskim blagajnama, nije bio dovoljno veliki hit da nadoknadi ranije promašaje ovog 48-godišnjaka “Jack and Jill” i “To je moj dječak”.

Procijenjujemo da je za svaki dolar kojim je Sandler plaćen on vratio u prosjeku 3,2 dolara – naveo je Forbes i dodao da je to najniži povrat investicije bilo kog glumca.

Johnny Depp, zvijezda uspješne franšize “Pirati s Kariba”, našao se na drugom mjestu liste s povratom od 4,10 dolara za svaki plaćeni dolar zbog propalih filmova “Usamljeni rendžer” i “Mračne sjenke”.

Na trećem mjestu je komičar Ben Stiller s povratom od 4,8 dolara, potom slijedi Ryan Reynolds s 4,9 dolara i oskarovac Tom Hanks koji je vratio 5,20 dolara zbog neuspjeha u vidu “Atlasa oblaka” gdje je igrao šest različitih uloga.

Posted by on 2014-12-28. Filed under Film & Muzika, Magazin. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login